Festival

Leve het Vrijstad Cultuur Festival!

Op 1 juli vond het Vrijstad Cultuur Festival op de Varkensmarkt in Culemborg plaats. Samen vierden we de prachtige diversiteit en verbinding die de vrijstad zo uniek maakt!
Het festival werd geopend door Wethouder Mischa Peters en startte met diverse muzikale acts. Doorlopend was er in de Oud Katholieke Kerk een verhalen tentoonstelling van Pietie Visser en een videoverslag te zien over de Storytellingavonden. Ook gaf tangoschool Una Emocion een dansworkshop waar zelfs burgemeester Gerdo van Grootheest bij kwam kijken.
En hoe kan het ook anders, om 19.00 uur werd er afgesloten met een spetterend live optreden van de Molukse band Mycelium, dat werd een heerlijk feestje!

Programma 1 juli 2023

Terrasjes en food

Samen vieren doe je niet zonder heerlijk eten en drinken. We konden genieten van verschillende smaken die de Varkensmarkt op 1 juli te bieden had!

Het Vrijstad Cultuur Festival is dé plek waar we allemaal samen kunnen komen, ongeacht achtergrond, leeftijd, interesses of afkomst.
Laat je meenemen door de melodieën die de Varkensmarkt vullen, en dans de vroege avond weg met je vrienden en buren.
Exotische smaken en lokale specialiteiten, zullen je smaakpapillen prikkelen en je culinaire horizon verbreden. Het festival bood een mooie gelegenheid om samen te komen, elkaar te leren kennen. Er werden oude banden aangehaald en nieuwe vriendschappen gesloten.